How to Resume an OGT PG Tournament Round

Moderators: JohnMeyer, HeNs

User avatar
Zmax
Posts: 4797
Joined: Thu Mar 05, 2015 4:02 pm
Location: Chicago

How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby Zmax » Wed Dec 02, 2015 1:14 pm

How to properly resume a tournament round:

  • So you don't get penalized.
  • So all your stats for the round are transferred to OGT.

In order to resume properly, you need to use the EXIT button or end the PG game task, if the game becomes locked up or steam crashes. NEVER EVER use the "End Round" button. If you exit properly, you will then be able to use the "Resume Round" button which should show up on the MAIN PAGE next time you open up Perfect Golf.

NOTE:
If you play another golf game in between your resume, your resume for that round will disappear and your stats for the first holes you played will be lost and your statistics will be flawed.

PG Resume.jpg
PG Resume.jpg (249.58 KiB) Viewed 2391 times



How to properly resume a multiplayer tournament round:
the player that hit into water and hangs the game, must kill the game(EXIT)
After he restarts, he can resume from main screen if RESUME is there
if no RESUME, then he can just click on the hosts name in lobby, then click Join Game
or the host can re-invite him to the game
he will then load and be put back in the game. and will usually have the Drop option screen
GC2 US CST
Site Admin

Office pc:
I5 6600k-16 GB-GTX670-Ultra High-Tree 2.05,
Shadow 303-Grass 301-View Distance 1171-Dynamic Skys ON

Sim pc:
I7 4790k-16 GB-GTX1060SC-Ultra High-Tree max,
Shadow 303-Grass 301-View Distance 1200-Dynamic Skys ON

User avatar
kennetharry
Posts: 90
Joined: Fri Apr 10, 2015 8:55 am

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby kennetharry » Sun Dec 20, 2015 2:47 pm

that's why i lost 8 points.I was playing the tour when i got an invite to play a game I was 4 under, then ended the game i resumed and noticed i was + 4.

User avatar
Armand
Posts: 53
Joined: Wed Apr 01, 2015 1:34 am
Location: Calgary, Canada

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby Armand » Sun Dec 20, 2015 7:26 pm

In the half dozen (or so) times that I've had to go back and play the last hole, I've never seen a resume on the main page. Always hit with a penalty and the addition of my scores for the two (or more!) tries to complete the hole. Not sure if I need to report this on the PG forums. It seems if you have a gimme on the last putt, you don't finish the round but have to go back and play it again - I'm not certain of this, though.

Meridenman
Posts: 1
Joined: Fri Nov 27, 2015 5:25 pm

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby Meridenman » Wed Dec 23, 2015 6:03 pm

I was on the 4th hole at Willow Web tour and the most recent update came up and froze up my game . I had to X out of game and allow the update to to load. I then restarted my pc and rejoined perfect golf. When I did get back there was a RESUME button there that I clicked and thought it was all good until it just kept spinning for several minutes. After exiting a few times the same results . Not sure what to do next. Anyone know ? I thought I did everything the way it was just spelled out . Help ?

User avatar
Zmax
Posts: 4797
Joined: Thu Mar 05, 2015 4:02 pm
Location: Chicago

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby Zmax » Wed Dec 23, 2015 7:22 pm

resume thru tournaments/public. if thers a penalty, we'll remove it later
GC2 US CST
Site Admin

Office pc:
I5 6600k-16 GB-GTX670-Ultra High-Tree 2.05,
Shadow 303-Grass 301-View Distance 1171-Dynamic Skys ON

Sim pc:
I7 4790k-16 GB-GTX1060SC-Ultra High-Tree max,
Shadow 303-Grass 301-View Distance 1200-Dynamic Skys ON

User avatar
kennetharry
Posts: 90
Joined: Fri Apr 10, 2015 8:55 am

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby kennetharry » Mon Jan 25, 2016 3:19 pm

I MADE SURE I EXITED THE GAME PROPERLY, when i went to play different game it ask me it i wanted to exit PG i said no and i could not enter another game so i had to say yes.I have now returned to the tour and i see i have a +7 score. what is going on????????

User avatar
Zmax
Posts: 4797
Joined: Thu Mar 05, 2015 4:02 pm
Location: Chicago

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby Zmax » Mon Jan 25, 2016 3:24 pm

Instructions said you can not play any other games including the practice range. Finish it then tell admin actual score for that hole. They will fix it.
GC2 US CST
Site Admin

Office pc:
I5 6600k-16 GB-GTX670-Ultra High-Tree 2.05,
Shadow 303-Grass 301-View Distance 1171-Dynamic Skys ON

Sim pc:
I7 4790k-16 GB-GTX1060SC-Ultra High-Tree max,
Shadow 303-Grass 301-View Distance 1200-Dynamic Skys ON

User avatar
kennetharry
Posts: 90
Joined: Fri Apr 10, 2015 8:55 am

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby kennetharry » Mon Jan 25, 2016 3:43 pm

where does it say you cannot start another game????it says if you exit properly you can play another game and then resume this one.But you have to leave PG and i do not want to.

User avatar
Zmax
Posts: 4797
Joined: Thu Mar 05, 2015 4:02 pm
Location: Chicago

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby Zmax » Mon Jan 25, 2016 3:51 pm

read the NOTE
GC2 US CST
Site Admin

Office pc:
I5 6600k-16 GB-GTX670-Ultra High-Tree 2.05,
Shadow 303-Grass 301-View Distance 1171-Dynamic Skys ON

Sim pc:
I7 4790k-16 GB-GTX1060SC-Ultra High-Tree max,
Shadow 303-Grass 301-View Distance 1200-Dynamic Skys ON

User avatar
kennetharry
Posts: 90
Joined: Fri Apr 10, 2015 8:55 am

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby kennetharry » Wed Jan 27, 2016 8:24 am

OK so you've changed it from what it used to be, fair enough.

User avatar
v8burble
Posts: 348
Joined: Mon Nov 16, 2015 5:57 am

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby v8burble » Fri Feb 05, 2016 1:34 pm

Just for clarity - is it only when "mid-round" that we mustn't play other course/game.
When I finish round 1 on tournament 1, can I then go to tournament 2 and complete a round before returning?
I'll find out one way or another shortly but would rather avoid wasting shots and of course being penalised.
Thanks
Phil
(just holed a nice 71ft putt to go -1 on the latest tournament! (and then double bogey'd the 2nd) :)
UK - GC2 & HMT, SkyTrak and golf simulation reseller.

User avatar
JohnMeyer
Posts: 3370
Joined: Thu Mar 05, 2015 6:22 pm
Location: United Kingdom EST+5

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby JohnMeyer » Fri Feb 05, 2016 1:44 pm

v8 burble

In terms of penaltys that is correct, the resume procedure is for when you leave mid round. For Sim Tour tournaments please try and fully complete one tournament before you even register for another. Juts helps keep the handicaps current. If you register for them both at the same time, your handicap for that tournament is set at the point of registration. So say your a 10 cap, you register for both tournaments, you will play both tournaments off of 10. However if in tournament 1 you then shoot -10, -10 and you cap dropped to 5, you would still be able to play the second tournament off of the original 10 cap you had when your registered. Please only try to register for one event at a time
PG Simulator Tour Administrator
PG Simulator Tour Player (GC2)
UK - EST+5

User avatar
sfr
Posts: 871
Joined: Fri Mar 06, 2015 12:56 pm
Location: Alberta Canada

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby sfr » Fri Feb 05, 2016 2:58 pm

To add to that, yes once you complete a round of 18 holes you should be able to do some solo play or practice and not mess up the stats for the tournament round. It seems that if you stop part way through a round of 18 holes, then try to start a solo round then the stats get lost for those tournament holes. I don't think you are getting a penalty to do this but stats are lost. If you quit your tournament round right after a shot and not have hit continue or let it auto continue by the default time you select then you will get a penalty when resuming that round.

So in a case where your system freezes up right after a shot and you need to restart this is an area that you may see a penalty and once in my case it did not calculate the last shot I had so we needed to add one to the tourny manually.
GC2 Simulator Player (Mountain time which is EST -2)

User avatar
v8burble
Posts: 348
Joined: Mon Nov 16, 2015 5:57 am

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby v8burble » Sat Feb 06, 2016 4:42 am

JohnMeyer wrote:v8 burble
For Sim Tour tournaments please try and fully complete one tournament before you even register for another.


Will do, from now on. I'm currently one round in on two tournaments so I will adhere to this after the current ones have concluded.
UK - GC2 & HMT, SkyTrak and golf simulation reseller.

User avatar
JohnMeyer
Posts: 3370
Joined: Thu Mar 05, 2015 6:22 pm
Location: United Kingdom EST+5

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby JohnMeyer » Sat Feb 06, 2016 5:12 am

yeah no problem, there are changes coming as I posted the in SIm Tour Section which will make it done by the site anyway. Not to worry. It generally has made no difference so far, and is more just to make things easier to manage for us moving forward. No suggestion that there's anything sinister by any player so far what so ever so nothing to worry about
PG Simulator Tour Administrator
PG Simulator Tour Player (GC2)
UK - EST+5

ks-man
Posts: 46
Joined: Thu Dec 03, 2015 3:46 pm
Location: Chicago, IL

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby ks-man » Wed Mar 30, 2016 9:29 pm

I had to stop playing yesterday in the middle of my round. I got out the way this thread said I should however today there was no resume button available. I had to end the round since there was no other choice and go back in. I started on the 15th tee on my 5th stroke. I shot a regular par but it registered as a 9. Is there any way to fix this? I took a quadruple bogey rather than a par on 15 which doesn't seem right since I followed the directions.

Thanks.

User avatar
Zmax
Posts: 4797
Joined: Thu Mar 05, 2015 4:02 pm
Location: Chicago

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby Zmax » Wed Mar 30, 2016 10:23 pm

The update killed the resume. Message johnmeyer
GC2 US CST
Site Admin

Office pc:
I5 6600k-16 GB-GTX670-Ultra High-Tree 2.05,
Shadow 303-Grass 301-View Distance 1171-Dynamic Skys ON

Sim pc:
I7 4790k-16 GB-GTX1060SC-Ultra High-Tree max,
Shadow 303-Grass 301-View Distance 1200-Dynamic Skys ON

User avatar
JohnMeyer
Posts: 3370
Joined: Thu Mar 05, 2015 6:22 pm
Location: United Kingdom EST+5

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby JohnMeyer » Thu Mar 31, 2016 4:09 am

Fixed
PG Simulator Tour Administrator
PG Simulator Tour Player (GC2)
UK - EST+5

User avatar
HoganWoods
Posts: 1832
Joined: Fri Mar 06, 2015 12:02 am

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby HoganWoods » Mon May 09, 2016 11:11 am

Resuming is now all done to exact previous location on the golf course.

f1partisan

Re: How to Resume an OGT PG Tournament Round

Postby f1partisan » Wed May 11, 2016 3:43 pm

Game crashes in mid round or locks up because my controller times out. I exit game via alt+f4 make sure its closed, and when i resume it makes me play last hole adding score together. It has happened three times, fixed one time by a tournament moderator. Sure makes trying to score well very challenging in many ways. Sent email 6 days ago about last one and nothing....was done...


Return to “Scoring Site Instructions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest